Citroen C5 2001-2007 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Citroen C5 2001-2007 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Thu Dec 17, 2009 12:03 pm

Super-udobna vožnja, ali samo za vozače bez sportskih aspiracija. Za ono što nudi, Citroen C5 je izuzetno povoljan kao polovnjak. Veliki procenat kvarova elektronike, a vazdušno oslanjanje može da bude skupo za popravku, mada kvarovi nisu previše česti. 2.0 dizeli imaju problema sa kvačilom.
IZGLED
Još jedna drumska krstarica iz Francuske. Krasi je udobnost, a trik je u tome da nema klasične amortizere ni klasično vešanje već gasni sistem sfera koji čini da se vozite na oblacima. Čuju se točkovi kako udaraju u rupe ali to je sve. U kabini se to neće osetiti.
Prosto ćete kliziti po putu obzirom da je i izolacija spoljašnjih zvukova odlična. Ovaj sistem vešanja ima i svoje mane pa će vas preplašiti, recimo, koliko se auto naginje u krivinama pri malo žustrijoj vožnji. To ne znači da je nestabilan već je jednostavno to ceh savršene udobnosti koju jedan auto može da pruži.
U kabini ima dovoljno mesta za pet odraslih osoba, a gepek je dovoljno veliki i pravilnog oblika sa odličnim utovarnim pragom pa se nećete iskilaviti dok ubacujete stvari. Nakon 2004-te godine je C5 doživeo restajling, kada je sam izgled automobila modernizovan a i otklonjene su neke dečije bolesti.

MOTOR
Preporučujemo dizelaša, poznati HDI PSA grupacije koji se odlično pokazao u svim njihovim modelima. Manji ima 1,6 litara radne zapremine i 110KS i odlično se bori sa masom automobila. Prosečna potrošnja je oko 4,5 litre eurodizela.
Jača varijanta ima 2.000 kubika i 136 konja pa i troši malo više, oko 5 litara u proseku prema fabrici.
Postoje i benzinci, 1,8, 2,0 pa čak i V6 sa 3.000 kubika. Prosečna potročnja za prva dva je oko 7 litara bezolovnog benzina dok najveći zna da povuče i mnogo mnogo više od fabričkih 8 litara.

KVAROVI
C5 nije baš najbolje prošao na ispitivanju pouzdanosti. Čak 50% svih kvarova su elektronske prirode a stvari crkavaju odjednom i naglo.
Najviše pažnje obratite na kontrolnu tablu, radio i klima uređaj. Kada to dobro pregledate, pogledajte i ostatak elektronike na kolima.
Samo hidropneumatsko vešanje ne zahteva dodatno održavanje, mada se dešavalo da otkaže hidraulična pumpa ili da sistem, sam po sebi reši da podešava visinu automobila. Kvačilo zna brže da strada kod 2,0 dizela, popravka nije jeftina, pa dobro proverite ispravnost ovog dela.

avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu