Citroen C1 2005 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Citroen C1 2005 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Thu Dec 17, 2009 12:07 pm

Relativno niska cena i odličan stajling. Samo dva motora u ponudi, mala zadnja klupa i nedovoljan gepek, ali to je C1 - pravi gradski automobil. Praktično zanemarljiva potrošnja.
IZGLED
Citroen C1 je jedan od retkih automobila ovoga tipa koji je u startu tipovao na nisku cenu a opet uspeo da zadrži praktičnost i opremljenost na pristojnom nivou. Dizajn je savremen kako spolja tako i unutra, pa ovaj automobil sa lakoćom privlači mlađu populaciju kojoj je i namenjen.
Ovo je jedan od razloga što mlade nije sramota da se pojave u ovakvim kolima, pa ma koliko ona bila mala. Druga, takođe pozitivna stvar, je način na koji se C1 vozi. Sjajno se probija kroz gradsku gužvu, vešanje je malo tvrđe ali ništa što će vam preterano smetati, a ležanje na putu odlično osim ako se ne zaboravite pa preterate.
Jasno je čim ga ugledate da parkiranje u gradu neće biti problem, ali ovo nosi sa sobom i skučenu zadnju klupu kao i minijaturan gepek. Zamerka ide i na dodatnu opremu obzirom da se u određenim slučajevima klima ne može poručiti ni uz doplatu.

MOTOR
Samo dva agregata u ponudi pa su ovde stvari jasne. Ili ćete se odlučiti za benzin ili za dizel. Benzinac je trocilindraš od 1000 kubika i 67KS. Sasvim dobro vuče mali C1 po gradu, a čak možemo i da konstatujemo da je veoma startan. Prosečna potrošnja je ispod četiri litre bezolovnog.
Što se dizela tiče, on ima 1400 kubika ali samo 54 konja pa iako bolje vuče na nižim obrtajima naš izbor bi bio benzinac. Prosek potrošnje je, prema fabričkim podacima, 3,5 litara eurodizela na sto kilometara.

KVAROVI
C1 je napravljen u saradnji sa Toyotom pa se nadamo da će Citroen konačno moći da se otrgne predrasuda što se pouzdanosti tiče, obzirom da pamtimo prethodne modele koji su bili sve ali samo ne pouzdani.
Praktično jedina stvar koja je Citroen-ova na ovim kolima je dizel motor. Za sve ostalo je “krivac” Toyota, a svi vrlo dobro znamo šta ovo ime znači kada se krene u priču o pouzdanosti. No, još uvek je rano da žurimo sa zaključcima pa puštamo vreme da prolazi i čekamo

http://www.buyacar.co.uk/contentimages/medium_citroen_c1_(2005-to_date)_1586.jpeg
avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu