Citroen C3 2002 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Citroen C3 2002 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Mon Dec 14, 2009 9:37 pm

Nešto viša pozicija vozača, a čini se da delovi nisu dovoljno kvalitetni. Ako tražite 1.6 16v HDi, obavezno proverite pumpu za gorivo. Citroen je čak i pozivao neke vlasnike na reviziju suspenzije, pa je proverite obavezno.
IZGLED
Citroen nas je do sada navikao na mekane i udobne automobile. Ovoga puta je to pravilo prekršeno. Ne kažemo da je ovo neudoban automobil, samo nije to onaj Francuz na koga smo navikli, pa ćete osetiti i poneku rupu.
Sam dizajn nije toliko spektakularan kao kod većeg brata, C4, ali auto ima neki topao i miroljubiv izgled što da čini privlačnim pogotovo lepšem polu. Pozicija vozača je dosta visoka pa je preglednost na zavidnom nivou ali ovo znači da će oni višeg rasta imati malo problema da se udobno smeste.
Komande su logično raspoređene, jedini utisak kvari digitalna tabla koja zahteva određeni period navikavanja. Sam utisak boravka u kabini je dobar, iako, recimo, na zadnjoj klupi nema baš obilje mesta.
Ni gepek nije za pohvalu pa ćemo mu u ovom slučaju dati jedva prelaznu ocenu. Revizija ovog modela je urađena 2005-e, a tada je najviše rađeno na vešanju pa su noviji modeli dosta udobniji od prethodnika.

MOTOR
Ako ćete ovaj automobil prvenstveno koristiti po gradu, za šta je i namenjen, onda vam je dovoljan 1,1 benzinac. Prosečna potrošnja je oko šest litara bezolovnog benzina što je zadovoljavajuće. Za neka dalja putovanja ga ne preporučujemo jer dosta teško i bučno održava konstantnu brzinu na otvorenom putu. U tom slučaju, tu su 1,4 i 1,6 od kojih preporučujemo manji iz razloga što je dovoljno živahan i miran u radu.
Od dizela, ugrađivani su 1,4 i 1,6 motori koji su dovoljno snažni i jako mirni u radu ali isto tako dosta skuplji u odnosu na benzince, a da bi dostigli razliku sa uštedom goriva potrebno je da pređete veliki broj kilometara pa naš izbor ipak ostaje zeleni pištolj na pumpi.
Ukoliko slučajno naiđete na automatika, ne savetujemo ga iz razloga što je promena brzina dosta nagla pa su cimanja kako vas tako i saputnika neizbežna.

KVAROVI
Ako se odlučite za dizela znajte da je 1,6HDI podložan kvaru pumpe a ovo je jedan od najskupljih delova za popravku. Ovo važi za prve modele, kasnije je Citroen ispravio grešku.
Unutrašnjost nije baš od najkvalitetnijih materijala pa dobro proverite da nešto nije polomljeno ili otpalo. Obavezno proverite i svu elektroniku na kolima kao i trap i vešanje. To bi u principu bilo to, ako je sve ovo u redu, čak i da ima nekih sitnijih problema, popravka ne bi trebalo da bude skupa.

avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu