novi Land Cruiser (LC 150)

Go down

novi Land Cruiser (LC 150)

Komentar  LUDzy on Sat Jan 30, 2010 1:46 pm

Toyota je u 2009. godini predstavila četvrtu generaciju modela Land Cruiser "Prado" modela, koja nosi kodnu oznaku LC 150. Novi model je vrlo sličan, mehanički i dizajnerski, starijem i većem bratu Land Cruiser V8. Evo šta sve donosi nova generacija Land Cruiser-a.

Dok se bavi potrebama vozača sutrašnjice danas svojom putanjom ka održivom kretanju i konačnom cilju eko automobilu (Eco Car), Toyota takođe nastavlja da se fokusira na jedinstvene zahteve klijenata koji očekuju od svojih vozila savršene performanse i to u najtežim uslovima i najzahtevnijim radnim okruženjima u celom svetu.Ikona na 4WD tržištu, Land Cruiser je baš takvo vozilo. Kombinuje sve mogućnosti van kolovoza sa vrhunskim zadovoljstvom u vožnji na putu i čak više standarde kvaliteta i komfora. Nijedan drugi 4WD ne može da ponudi ovu jedinstvenu kombinaciju dinamike na putu i performansi na terenu van njega.
Nasledivši osnovne karakteristike Land Cruiser porodice, potpuno novi Land Cruiser razvio se tako da ogovori na potrebe kupaca koje se neprestano menjaju. Pruža izvanredne performanse u vožnji i istančanost čak i na najtežim putanjama, stazama i terenima u celom svetu, kroz kombinaciju tri ključne vrednosti proizvoda:
- Legendarni kvalitet, izdržljivost i pouzdanost (QDR) - nastavlja dugu istoriju i performanse od poverenja sa svojim prepoznatljivim robusnim dizajnom i visokim nivoom bezbednosti,
- Nenadmašna ravnoteža performansi u vožnji na kolovozu i van njega - kombinuje asortiman izdržljivih, usavršenih motora sa unapređenim tehnologijama vešanja i pomoći vozaču,
- Usavršeni enterijer višestrukih karakteristika - pruža funkcionalni, a opet luksuzni ambijent uz vrhunski komfor za putnike."Uopšteno govoreći, smatra se da je teško postići dobre performanse u vožnji jednog vozila i na kolovozu i van njega. Međutim, u razvoju novog Land Cruisera, umesto mlakog pokušaja da ponudimo odnos između ovih mogućnosti od 50:50, uložili smo celih 100% u razvoj obe, i uspeli da usavršimo i poboljšamo istovremeno ova dva kvaliteta koji naizgled jedan drugom protivreče."

LEGENDARNI QDR - NASLEĐEN DNK LAND CRUISERA


Sa nasleđem koje seže pola veka u prošlost, nenadmašne performanse Land Cruisera na terenu van puta i izdržljivost zaradili su neoborivu reputaciju pouzdanog vozila.
Da bi potpuno novi Land Cruiser sa sigurnošću ne samo ispunio, nego i premašio očekivanja zahtevnih kupaca, podvrgnut je intenzivnom testiranju u toku razvoja, kako na putu tako i van njega, da bi se zagarantovao njegov visoko cenjeni standard pouzdanosti i izdržljivosti.Odmah prepoznatljiv kao Toyotin legendarni 4WD poslednje generacije, povećanje njegove spoljašnje veličine svedeno je na minimum, čime se sačuvala izvanredna dinamičnost Land Cruisera na kolovozu i terenu van puta. Njegova prednost su brojna poboljšanja aerodinamičnosti koja su smanjila koeficijent vuče sa Cd 0.37 to 0.35.
Potpuno novi Land Cruiser opremljen je jednom od najobuhvatnijih, tehnički usavršenih serija karakteristika aktivne i pasivne bezbednosti na putu i van njega koje je Toyota ikada lansirala, da bi vožnja bila prijatnija kao i bezbednija.
avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu