Toyota Avensis 1998-2003 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Toyota Avensis 1998-2003 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Thu Dec 17, 2009 12:24 pm

Toyota Avensis je izuzetno pouzdan i prostran porodični automobil, sa odličnim motorima. Birajte modele posle 2000. godine, najbolje sa 1.8 vvti motorom, a ako još ima i servisnu knjižicu, smatrajte da ste uboli jack-pot. Restajling je uradjen 2002. godine, pa Avensis mnoge oduševljava posle toga. Poznati problemi su menjač na modelima pre 2000. godine i servo na upravljaču.

IZGLED
Avensis je, kada se pojavio, zamišljen kao porodični auto koji bi trebalo je da se razlikuje od konkurenata. Morao je da ima ono nešto što ga čini posebnim i izgleda da su u Toyoti uspeli u svojoj zamisli.
Što se tiče kabine, sam izgled nije specijalan. Dugmići su logično rapoređeni, instrumenti su pregledni, jedino što se volan podešava samo po visini a ne i po dubini. Mesta za noge na zadnjoj klupi ima na pretek, jedino linija krova malo otežava vožnju višim putnicima koji će udarati glavom u isti.
Gepek je ogroman, a može i da bude još veći ukoliko sklopite zadnju klupu. Sama vožnja nije baš najbolja na svetu. Dosta buke dopire u kabinu, što od vetra, što od točkova, pa čak i od motora koji znaju da budu bučni.

MOTOR
Dosta motora se izmenjalo pa krenimo redom. Od benzinaca, prvo su ugrađivani 1,6, 1,8 i 2,0. Nakon 2000-te su 1,6 i 1,8 dobili VVT-i, novu tehnologiju otvaranja ventila koja omogućava manju potrošnju i bolje performanse. Naša preporuka je, što se benzinaca tiče, 1,8 sa novim sistemom, motor koji daje odličan odnos performansi i potrošnje. Prosek je oko 6,5 litara bezolovnog benzina.
Kod dizelaša slična priča. Nakon 2000-te, stari 2,0 turbo dizel je zamenjen novim 2,0 D-4D koji su veoma traženi bar na našem tržištu, zbog svoje male potrošnje i Toyotine pouzdanosti.

KVAROVI
Toyota važi za fabriku koja pravi automobile koji se jako retko kvare pa je isti slučaj i sa Avensisom. Kvalitet izrade je odličan pa možete očekivati dugovečnost kako kabine tako i karoserije. Jedino je bilo problema sa modelima pre 2000-te godine i to sa menjačem. Međutim, ovo je na većini modela zamenjeno u garantnom roku pa pri kupovini polovnjaka ne bi trebalo da imate problema sa time. Obavezno proverite da li je auto redovno održavan, jer iako se retko kvari, popravke nisu jeftine
avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu