Alfa Romeo Brera S 3,2 Compressore Autodelta/J4 3,2 C

Go down

Alfa Romeo Brera S 3,2 Compressore Autodelta/J4 3,2 C

Komentar  LUDzy on Tue Dec 15, 2009 12:23 am

Alfa Romeo Brera S 3,2 Compressore Autodelta/J4 3,2 C
Alfa Romeo je dokazan proizvođač kada su u pitanju najlepši četvorotočkaši današnjice. Nažalost, vozna dinamika i performanse ne idu u skladu sa pojavom i imidžom modela koji dolaze iz italijanske marke. Najbolji primer za to je Brera, odnosno fantastičan dizajn ”ukomponovan” sa razočaravajućom dinamikom.

Ipak, na sreću, tu su tjunerske kuće da to isprave. Alfa je, kao što je poznato, pre godinu dana zajedno sa Prodriveom kreirala Breru S. ”Posledice” Prodriveove intervencije su direktnije upravljanje i tvrđe oslanjanje. Izbačen je preteški pogonski sistem na sva četiri točka, što je Alfin kupe učinilo dostojnim njegovog izgleda. Sada je nastupila i Autodelta koja je kreirala nadgradnju u vidu Brere S 3,2 Compressore.

Dodavanjem kompresora na 3,2 litarski V6 (260 KS) i remapiranjem ECU-a, Autodelta je iz agregata ”iscedila” 347 KS, a uklanjanjem integralnog pogona se uštedelo 100 kg na masi. Naravno, svoje mesto je našao i diferencijal sa ograničenim proklizavanjem. Prodriveovo tvrdo oslanjanje je za nijansu omekšano.

Oni koji preferiraju limuzinsku varijantu takođe mogu dobiti iste modifikacije u formi Autodelte J4 3,2 C, bazirane na Alfi Romeo 159.
avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu