Citroen Berlingo 2002-2008 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Citroen Berlingo 2002-2008 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Mon Dec 14, 2009 9:38 pm

Prostran i praktičan, petoro i njihove stvari staju bez problema. Nije baš najbolje opremljen, ali ako vam je potreban automobil za prevoz ljudi i tereta, Berlingo je pravi automobil. Elektronika može da pravi velike probleme, a delovi iz kabine čak otpadaju.

IZGLED
Citroen Berlingo je zasnovan na kombiju, a to mu je izgleda pomoglo da postane sjajan za prevoz više putnika. I pored svoje visine, predstavalja odličan automobil za vožnju. Dobro, mora da se naginje malo više u krivinama, ali sjajno drži put. I neravnine mu ne predstavlajju veće probleme, pa je vožnja veoma udobna.
Međutim, ovakav automobil se ne kupuje zbog njegovih sportskih karakteristika u vožnji, naravno. Dakle, u kabini će se udobno smestiti pet osoba, a gepek je pozamašan pa će imati i gde da ubace sve svoje potrepštine. Shodno visini, mesta za glave svih putnika ima dovoljno, a Berlingo ne manjka ni sa malim pregradama kojih ima svuda po kolima.
Preglednost sa vozačevog mesta je odlična, a jedino što mu možemo zameriti je buka vetra koja pri veći brzinama poprilično dopire u kabinu.

MOTOR
U ponudi su dva benzinca, a oba treba dobro zavrteti da bi se malo brže pokrenuli ili, recimo, pretekli neki duži kamion na otvorenom putu. Manji ima 1,4L i 75Ks, dok je veći malo bolji sa 1,6L iz kojih je izvučeno 110 konja. Prosečna potrošnja je oko 6,5 litara bezolovnog benzina.
Dizelaši su se menjali vremenom. Do 2005-e godine ugrađivani su 1,9 sa 71Ks i 2,0 sa 90. Posle su zamenjeni sa dva 1,6 motora različitih snaga - 75 i 92 konja. Ako možete, ovi motori su bolji izbor obzirom da su manji potrošači, a i imaju manju emisiju izduvnih gasova. Prosečna potrošnja iznosi samo pet litara eurodizela na sto kilometara.

KVAROVI
Ovo nije neki kvar, ali jednostavno ne odgovara svima vozačevo sedište, stvar je individualna, pa provozajte auto pre kupovine. Trećinu svih kvarova predstavlja elektronika na kolima, pa dobro proverite ispravnost svih uređaja.
Omirišite da se ne oseća neka buđ u kolima jer Berlingo ume da pusti vodu na više mesta, a najkritičnija su vozačeva vrata i antena na krovu. U kabini proverite da li je sve na svom mestu jer se dešavalo da se delovi polome ili razglave. To su u principu kritične tačke. Ako je sve ovo u redu, uživajte u svom porodičnom polovnjaku.

avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu