Ford Mondeo 2000-2007 karakteristike, najcesci kvarovi

Go down

Ford Mondeo 2000-2007 karakteristike, najcesci kvarovi

Komentar  LUDzy on Mon Dec 14, 2009 9:27 pm

Ford Mondeo je odlična porodična limuzina, prostrana i udobna za vožnju. Posebno preporučujemo verziju sa pet vrata jer je praktičnija. Vešanje i dalje brine mnoge vlasnike, a problemi postoje i sa brizgaljkama na TDCi motorima. Obavezno testirajte automobil u vožnji.

IZGLED
Ono što razdvaja Mondea od ostalih konkurenata u klasi je uživanje u vožnji koje pruža. Jeste ovo limuzina, jeste lep i veliki ali tu veličinu savršeno sakriva u vožnji sa odličnim odzivom volana i sjajnim ležanjem na putu kao i laganim komandama. Jedino što kvari ceo utisak je buka vetra pri većim brzinama.
Što se vozačke pozicije tiče, volan se podešava po visini i dubini, sedište se takođe podešava po visini pa će se vozači svih veličina udobno smestiti. Pozadi ima mesta na pretek pa ćete moći da prevezete pet osoba bez većih problema.
Gepek je veoma prostran a zadnja klupa se sklapa na svim modelima. Sam kvalitet izrade je odličan pa od ovog polovnjaka možete očekivati da vas dugo služi.

MOTOR
Najmanji benzinac ima 1800 kubika i sasvim zadovoljavajuće performanse. Snage ima dovoljno čak i za neka duža putovanja a obzirom da troškovi održavanja i registracije rastu sa kubikažom, mi vam preporučujemo baš ovaj motor. Prosečna potrošnja je oko osam litara bezolovnog benzina kako kod ovog tako i kod malo većeg, 2,0. Najveći benzinac ima 3,0L V6 motor i 220 konja pa ga ne savetujemo ako nemate dubok džep i dovoljno vremena da ga provodite na pumpama.
Od dizela su tu Fordovi TDCI motori koji su se odlično pokazali u praksi pa od svih jedino savetujemo da izbegavate najveći od 2,2L. Prosek potrošnje kod dizela ide čak i ispod pet litara eurodizela.

KVAROVI
Ford nije baš popularan kao pouzdan proizvođač ali u poslednje vreme se ljudi iz ove fabrike ozbiljno trude da promene reputaciju. Sa ovim modelom im je pošlo za rukom.
Proverite rad motora u vožnji, jer je bilo problema sa brizgaljkama na TDCi turbodizelima, ali i vešanje koje je kod svih Ford modela na tapetu. Nekih kvarova na koje možemo da ukažem kod svih modela nema pa eventualno proverite svu elektroniku jer je ovo najčešće što odlazi na svim pa i ovim kolima. Menjači i motori su odlični, jedino izbegavajte, ukoliko i naiđete na njih, automatike.

avatar
LUDzy

Broj komentara : 81
Join date : 2009-12-14
Mjesto : Podgorica

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu